OM PALLAFRUKT.SE

Lägg till träd Bli kontaktad av pallare Kom överens om villkor för pallningen

Pallafrukt.se skapar trevliga möten mellan fruktträdsägare, med mer frukt än tid, och pallare, med mer tid än frukt, som bidrar till att göra världen lite bättre genom att ta tillvara på det lokalproducerade och minska onödiga transporter.

Ideén om pallafrukt.se föddes under en lunchrast i fikarummet där jag sommarjobbade. Mina kollegor visade bilder på sina fruktträd, vars grenar höll på att knäckas av tyngden från all frukt de inte hann plocka. Jag som inflyttad student, bosatt i en lägenhet i centrala Göteborg, såg direkt en lösning på problemet. En lösning som dessutom var ganska trevlig.

På pallafrukt.se lägger fruktträdsägare ut sina träd som en kontaktannons. Pallarna kan sedan skicka ett meddelande via ett kontaktformulär till fruktträdsägaren med en förfrågan om att få plocka frukt. Fruktträdsägaren och pallaren kommer tillsammans överens om förutsättningarna för hur “pallningen” ska ske.

Inför fruktsäsongen 2014 så inleddes ett samarbete med webbyrån Websoluto AB för att ta fram en mer stabil plattform för pallafrukt.se som kan hantera den stora mängd pallare som finns runt om i landet.

Min förhoppning är att vi tillsammans kan hjälpas åt att ta vara på den närproducerade frukt vi faktiskt har, under former som skapar värde för alla inblandade.

- Amanda